Bellabeat – pametan nakit koji ne izlazi iz mode

Bellabeat je startup osnovan 2014. godine čiji proizvod „Leaf“ predstavlja pametan nakit koji omogućava ženama da prate svoje zdravlje i dnevne aktivnosti. Osnovna misija u temeljima Bellabeat startupa jeste promijeniti način na koji žene pristupaju svojim zdravstvenim podacima i dati im mogućnost da se aktivno angažuju u praćenju istih. Za razliku od ostalih sličnih uređaja, Leaf je zbog svog zanimljivog izgleda vrlo brzo stekao popularnost čak i kod svjetski poznatih influencera. Danas je u ponudi nekoliko različitih izgleda Leaf-a i on predstavlja nakit koji svi zaista želimo da nosimo i koji nam ne bi smetalo da imamo na sebi svakog dana.

Zahvaljujući svom inovativnom pristupu i osluškivanju potreba svojih korisnica, Bellabeat je kompanija sa najprodavanijim uređajem za praćenje zdravlja i njena osnivačica porijeklom iz Slovenije, Urška Srsen, bila je uvrštena u Forbes-ovu top listu „30 under 30“ za 2016. godinu. Bellabeat danas broji više zaposelnih kako u Americi, tako i u njihovom sjedištu u Zagrebu.

Od maja ove godine, Bellabeat je u svoju ponudu uvrstila i novi proizvod „Spring“ – pametnu bocu za vodu koja vam, posredstvom aplikacije na telefonu, daje izvještaj o količini vode koju trebate piti i podsjeća vas da se redovno hidrirate doprinoseći tako stvaranju zdravih navika i poboljšavanju stila života. Sama boca je napravljena od borosilikatnog stakla koji čuva svježinu vode i čini bocu lakom za nošenje. U najavi su i mnogi dodaci koji će ovu bocu učiniti još zanimljivijom i privlačnijom, pa ćemo svi željeti da je imamo sa sobom na poslu ili u teretani kao modni dodatak koji usputno doprinosi zdravim navikama.

Bellabeat je svakako jedan od najzanimljivijih startup-ova koji ćemo nastaviti da pratimo i od kojih možemo očekivati još mnoge zanimljive lifestyle inovacije.

Fotografije: Bellabeat.com