I-AM-CHAN – NOVA ZVIJEZDA NA MODNOJ SCENI

Zhi Chen je bivša inžinjerka iz Kine koja je napustila studije da bi ostvarila svoj san da postane dizajnerka, zbog čega je i otpočela studije na Londonskom koledžu modnog dizajna. Svoju strast ona danas jednako nalazi u umjetnosti i tehnološkim metodama nastanka odjeće. Njena kolekcija za jesen/zimu 2017 koja nas je impresionirala predstavlja njen završni studijski rad. Nedugo nakon diplomiranja osnovala je „i-am-chen“ brend u sklopu kojeg očekujemo da pratimo njene kreacije i dalji razvoj.

Prêt-à-porter kolekcija za jesen/zimu 2017 koja se zove „Igralište“ (orig. „Playground“) sastoji se u potpunosti od pletenih odjevnih predmeta – od šešira do džempera i jednostavnih suknji. Dizajnerka je bogatim bojama i šarama koje preovladavaju u njenoj razigranoj kolekciji željela da preispita „ozbiljne koncepte“ u modi. Njena inspiracija proizilazi iz umjetnosti, tačnije iz radova američkog vajara Aleksander Caleder-a za koje ona kaže da nekada izgledaju kao da su nastali iz dječije igre i predstavljaju predmete u kojima se dječije i umjetničko prožima.

Oslanjajući se na svoj estetski instinkt, Zhi Chen je definitivno stvorila vizuelno primamljivu kolekciju i redefinisala način na koji pletena odjeća nastaje.

Za pregled ostalih kombinacija iz njene kolekcije posjetite i njen sajt.

Fotografije: i-am-chen