@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Brigada oduševila – Booking.com kancelarija u Zagrebu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Hrvatska Brigada je osmislila novi poslovni ambijent kompanije Booking.com u Zagrebu. Njihova misija bila je da pomiri koncept svjetskog giganta u turističkoj djelatnosti Booking.com i Zagreb kao nadolazeću turističku atrakciju Evrope. Taj prostor je dio jedne kružne prostorne cjeline koja asocira na putovanja, mobilnost i mrežu putnih tačaka. Iako na prvi pogled izgleda kao jedna, u stvari se radi o dvije funkcionalne cjeline – jedna za rad, a druga za sastanke, druženje i odmaranje.

Ova “radna” zona je urađena u neutralnim bojama i materijalima koju su kasnije zaposleni po svojoj slobodi obogatili detaljima kao što su na primjer table za pisanje, ili pak ormarići. Segment za odmaranje i socijalizaciju je vibrantan, pun duha i zagrabačkih motiva – brojevi ulica, zlatne fasade, obrisi prepoznatljivih zgrada i slično.

Ljudi se rado okupljaju na više mjesta: oko velikog stola za ručavanje, u ušuškanom kutku za kafu, ili pak u malim komorama koje su dizajnirane u stilu “Šestine” – jedan od najprepoznatljivijih motiva Zagreba.

Na samom ulazu vas dočekuju prepoznatljivi momenti kao što su crijepovi na zidu, i organizacija prostora poput one na trgovima u Starom gradu. Ne zaboravimo i veliki zid u sali za sastanke na kojem su uvećane fotografije drugih Booking.com destinacija koje su sami zaposleni snimili na svojim putovanjima i tako zaokružili ovu idejnu cjelinu.

Fotografija: Domagoj Blazevic   |   Izvor: Brigada.hr

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.