@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Čudesne pješčane ilustracije umjetnika iz San Franciska

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andres Amador, umjetnik iz San Franciska, od 2004. godine iscrtava šare po pješčanim plažama time stvarajući predivne ilustracije vidljive iz vazduha. Opremljen samo grabuljom, ovaj umjetnik svoje ogromne ilustracije stvara tokom noći punog mjesecam, jer tada njegovo prirodno “platno” dostiže najveći potencijal.

Impozantna je posvećenost detaljima svake ilustracije i vizualom efektu koji one stvaraju uprkos činjenici da ih prva plima odnosi nedugo nakon što nastanu. Andres Amador ipak smatra da čitav taj čin nastajanja i nestanka umjetničkog djela predstavlja svojevrsnu meditaciju sa svrhom uživanja u trenutku, kao i slavljenja života i mirenja sa smrću. Njegova želja je da svi posmatrači iskuse osjećaj čuđenja, neposrednosti i uvažavanja prolaznih aspekata života.

Njegova umjetnička djela na plažama se nekad protežu i na 35.000 kvadratnih metara što je moguće postići samo tokom osjeke kad se plaža u potpunosti otkrije. Umjetnik kaže da je stvaranje ovakvih serija zemaljskih pejzažnih ilustracija inspirisano njegovim proučavanjem kaligrafije, drevne arhitekture i nauke svih disciplina.

U posljednjih 15 godina, Adres Amador je stvorio čak 1.000 pješčanih ilustracija na brojnim plažama širom svijeta.

Izvor: designboom, Fotografije: Andres Amador

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.