@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Kreativni duo stvara zanimljiv namještaj u Podgorici

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Tokom vikenda naš tim je bio u prilici da posjeti Designers market koji se održao u Delta City tržnom centru i na kome su svoje rukotvorine predstavili različiti preduzetnici iz Crne Gore. Posebnu pažnju nam je skrenuo Flamingo Design štand, pa smo iskoristili priliku da porazgovaramo sa djevojkama koje se nalaze iza njihovih zanimljivih kreacija i donesemo vam priču o njihovoj maloj proizvodnji. Naime, Flamingo Design je nastao iz ideje da se namještaj učini inovativnim i zanimljivim, ali istovremeno i funkcionalnim. Njihova kombinacija modernog dizajna, ručnog rada i ponekih retro elemenata mogu dati autentični pečat svakom enterijeru. S obzirom da je svaki komad originalan i ne proizvodi se serijski, potrebno je naručiti ih unaprijed što je za sada moguće uraditi preko njihove Facebook stranice ili mejla.

Šta ste po ZANIMANJU i kako ste došli na ideju da radite Flamingo Design?

Tvorci ideje Flamingo Design su Ana Rakočević, finansijski menadžer i Jelena Nedović, gradjevinski inženjer – obije sa puno ljubavi prema dizajnu i “lijepom” uopšteno. Saradnja na ovom projektu se desila spontano, iz Anine želje da proizvodi komadni namještaj (iz prethodno stečenog iskustva baveći se sličnim stvarima) i Jeleninog poznavanja programa za crtanje i 3D modelovanje.

Nakon prvog kreiranog komada složile smo se da namještaj treba da bude u boji i tako je nastao Flamingo Design kao inspiracija za svaki naredni komad. Već tada je bilo jasno da zbog obima posla na svakom pojedinačnom komadu to ne može biti hobi pa smo se u potpunosti predale izradi dizajna i kreiranju vlastite budućnosti pod imenom Flamingo Design.

Nakon dvije godine veoma posvećenog rada ime Flamingo Design stoji na jakim temeljima, sa istom početnom idejom, da namještaj učinimo inovativnim, zanimljivim i funkcionalnim, i novinama koje iskustveno dolaze na red kako bi svaki izradjeni komad dobio još više na kvalitetu i ispunio zahtjeve potencijalnih klijenata. Tako smo vremenom počele ubacivati veće količine punog drveta kao osnovnu sirovinu u izradi našeg namještaja. Takodje, svakodnevnim istraživanjem tržišta poboljšavamo tehnologije završne obrade drveta i medijapana i trudimo se da svakodnevno učimo i upotpunjujemo znanja u ovoj oblasti.

Flamingo Design inspirisi me

Gdje se nalazi VAŠA radionica i kako izgleda jedan radni dan u vašem studiju?

Naš studio se nalazi gdje god da su članovi našeg tima, jer kada stvarno volite ono što radite radno vrijeme je 24h, i ne bira mjesto. Dok se krajnji proizvod izrađuje u Podgorici (Stara Dalmatinska br.35). Radni dan FD tima je ispunjen raznim obavezama više ili manje kreativnim i zanimljivim, ali je svaki obojen FD bojama i to je ono što ga čini posebnim i drugačijim.

Postoji li neki komad namještaja za koji možete reći da postoji posebno izraženo interesovanje?

Svakako da postoje komadi koji su se do sada izdvojili i za njih postoji posebno interesovanje. To su dekorativne i tv komode koje skladom forme i boja prostor u kom se nalaze čine prozračnim, udobnim i opuštajućim.

Inspirisi me Flamingo Design

Da li ste razmišljale da u nekom trenu napravite i online prodavnicu pa da eventualno radite dostavu i van granica naše zemlje?

Naravno da ovo čemu smo toliko predate želimo pokazati “svijetu”. 🙂
Kako je naš koncept u dizajnu i izradi namještaja veoma specifičan, može se reći i jedinstven na tržištu, tako ne želimo da on ostane u okviru naše države jer izlaz na tržište EU sigurno nosi mnoge benefite. Počev od veličine i raznovrsnosti tržišta do životnog standarda stanovništva.

Naša Inspiriši me ekipa je izabrala par najupečatljivijih komada:

Fotografije: Inspiriši.me   |   Flamingo Design

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.