@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Geometrija u funkciji modernog nakita

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ukoliko niste do sada, ovo je pravi trenutak da otkrijete novi brend sasvim drugačijeg nakita. Radi se o brendu pod nazivom “m” koji od nedavno izaziva oduševljenje svojim nesvakidašnjim proizvodima.

Ono što nam je posebno skrenulo pažnju kod ovog brenda jeste jednostavan i moderan dizajn koji podrazumijeva odstupanje od tradicionalnih oblika i formi  sa težnjom stvaranja nečeg jedinstvenog i drugačijeg. Zato smo u razgovoru sa tvorcima ovog posebnog nakita težili da saznamo više o kreativnom procesu i planovima za budućnost brenda “m”.

KAKO JE NASTALA PRIČA O “M” PRSTENJU I ŠTA JE INSPIRISALO JEDNOSTAVNOST DIZAJNA OVOG KOMADA NAKITA?

“m” brend je spontano nastao kao logičan sled porodične manufakture koja postoji oko 25 godina. Posle dugogodišnjeg iskustva u svim aspektima proizvodnje nakita i poluproizvoda od plemenitih metala, uključujući i rafinaciju došli smo na ideju da to znanje i veštinu primenimo na nesto drugačije, novo i uzbudljivo. Imajuci u vidu da svi u porodici imamo pozadinu u kreativnim disciplinama ukljucujuci arhitekturu, dizajn i umetnost, estetika koja je preovladala u kolekciji GEOMETRIA nije iznenadjijuca. Minimalizam, geometrija i arhitektonski elementi su neiscrpna inspiracija za nas.

GDJE SE IZRAĐUJE “M” PRSTENJE I KOJE MATERIJALE KORISTITE U IZRADI?

Sav nakit se izrađuje u nasoj radionici u Srbiji, počevši od rafinisanja srebra. Kontrola procesa koja doprinosi kvalitetu materijala je ogromna prednost koju, na žalost, malo koji dizajner nakita ima. Za sada koristimo srebro, ali postoji mogucnost izrade i u zlatu ili pozlati.

DA LI IMATE U PLANU I IZRADU OSTALIH VRSTA NAKITA SA VAŠIM JEDINSTVENIM PEČATOM?

Da, definitivno ćemo proširiti asortiman proizvoda. Počeli smo sa prstenjem, jer je to predstavljalo najveći dizajn izazov za nas.

KAKO IZGLEDA KREATIVNI PROCES OSMIŠLJAVANJA JEDNE NOVE KOLEKCIJE POPUT “GEOMTERIA”?

U slučaju GEOMETRIA kolekcije konkretno, sebi smo postavili sledeći izazov: kako da najjednostavniji geometrijski oblik kao što je kvadrat ili krug pretočimo u efektan i upadljiv nakit, a da ostanemo dosledni načelu naseg dizajn koncepta – minimalizmu. Tako su nastali prvi modeli koje smo nastavili da razvijamo u ostatak kolekcije. Definitivno najzabavniji deo procesa. 🙂

KAKO NAŠI ČITAOCI MOGU NAJLAKŠE DOĆI DO KOMADA IZ VAŠE KOLEKCIJE “GEOMTERIA”?

Trenutno se nakit moze poručiti preko maila m@bacanin.com ili instagram profila @m.contemporary.jewelry. Celu kolekciju možete naći na m.bacanin.com.

KOLIKI JE IZAZOV ODRŽATI PREPOZNATLJIVOST I INOVATIVNOST VAŠEG BRENDA U VREMENU BRZO PROLAZNIH TRENDOVA?

Jedan od razloga zbog kog jednostavan i minimalistički pristup dizajniranju nakita jeste privlačan ljudima je upravo to što nije vezan za trend ili pravac u modi. Upravo na taj način se mozete izdvojiti od mora sličnih proizvoda koje preplavljaju tržište. Ako uz to nudite jos i kvalitet, mislimo da je to pravi nacin za razvijanje novog brenda.

KAKO VIDITE BUDUĆNOST VAŠEG BRENDA I DA LI JE E-COMMERCE JEDAN OD KORAKA NA TOM PUTU?

Plan je da polako širimo brend na tržišta drugih zemalja prateći intuiciju i doslednost osnovne ideje o minimalistickom pristupu dizajnu. Jedan od načina da to uradimo je definitivno online prodaja, tako da “stay tuned” 🙂

 

Fotografije: “m”

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.