@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Jesenja kolekcija brenda Cult Gaia i stvaranje u doba pandemije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Kada je Jasmin Larian, osnivač i kreativni direktor iza brenda Cult Gaia, odlučila da dizajnira jesenju kolekciju koja će biti omaž odvažnim ženama, inspiraciju je pronašla u prirodnoj jednostavnosti japanske antičke estetike poznate po zemljanim tonovima, savršeno-nesavršenim linijama i jednostavnim, minimalističkim detaljima. Stoga, jesenja kolekcija za 2020. godinu brenda Cult Gaia predstavlja pomirenje tradicionalne eastetike i arhitektonski savršenih silueta koje odlikuju ovaj brend.

Kolekcija je dostupna od 14. avgusta i sastoji se od odjevnih predmeta za svačiji ukus – za one koji vole praktičniju odjeću, ali i za one koji vole ekstravaganciju i neobične odjevne predmete.

U vremenu pandemije kada se realnosti mnogih žena mijenjaju iz dana u dan, Jasmin Larian smatra da je za stvaranje odjeće potrebno malo više uviđajnosti što zahtijeva dodatnu kreativnost i fokus dizajnera. Stoga, ona teži da dizajnira odjevne predmete koji daju osjećaj bezbrižnosti i nečeg o čemu nije potrebno pretjerano razmišljati. Uprkos tome, njene kreacije sadrže stilsku notu brenda Cult Gaia sa izuzetno zanimljivim i estetski jedinstvenim dizajnom.

Fotografija: Cult Gaia

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.