@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Mango se pridružuje eko trendu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Mango je upravo predstavio novu ekološki održivu kolekciju odjeće – Committed. Ovo je Mangu druga kolekcija kojom ispoljava svoju tendenciju ka održivosti i zaštiti životne sredine.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha sa prvom „Committed“ kolekcijom, Mango ponovo predstavlja nove zanimljive kreacije koje su sačinjene, između ostalih održivih materijala, i od organskog i recikliranog pamuka. Boje koje dominiraju ovom kolekcijom iz palete su zemljanih tonova čime se dodatno ispoljava jedinstvo sa prirodom kao lajtmotiv cjelokupne kolekcije.

U Mangu smatraju da ovako ekološki nastala odjeća predstavlja budućnost mode. Prateći tendencije u modnoj industriji, u ovoj kompaniji su došli do zaključka da je ekološka svijest potrošača napredovala posljednjih godina, te da se oni moraju transformisati na način da učine svoj biznis više održivim. Za sada im je cilj da do 2022. godine 50% pamuka koji koriste u proizvodnji bude održivog i ekološkog porijekla.

Ono što je sigurno jeste da sve više modnih brendova prate ovakve trendove i da u budućnosti možemo očekivati još inovacija ka ekološkoj proizvodnji u modnoj industriji i smanjenju njenog uticaja na životnu sredinu.

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.