@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Nakit koji nastaje iz 3D štampača?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Sjećate se vremena kad su štampači koristili isključivo papir za štampanje? Realnost je sada sasvim drugačija sa 3d štampačima koji nude raznovsne mogućnosti i čija primjena je pogodna za različite industrije. Ovo je priča o inovativnoj arhitektici koja je otišla korak dalje u njihovoj kreativnoj upotrebi u modnoj industriji.

Naime, Jenny Wu, arhitektica sa Harvarda, je tokom svojih studija počela da koristi 3d štampač za svoje makete. Svakodnevni susret sa ovim novim medijumom ju je inspirisalo da pokuša da sebi napravi kreativne minđuše i ogrlice koristeći upravo 3D štampač. Ubrzo je dobila mnogobrojne komplimente za svoj nakit, pa je odlučila da pokuša da napravi svoju prvu liniju 3D nakita. Ovako je nastao brend Lace.

Ono što posebno zadivljuje jeste to što, iako nije modnog obrazovanja i profesionalne orjentacije, Jenny Wu je stvorila nevjerovatno lijep i elegantan, a naizgled i futuristički nakit. Cijene nakita brenda Lace variraju od $50 do $1200 zavisno od materijala koji se izaberu, a koji, što je sasvim iznenađujuće, uključuju i premijum materijale kao što su zlato i srebro!

Prosječnom kupcu 3D štampanje može izgledati kao enigmatični i nepoznati fenomen, a možda pomalo i kao naučna fantastika. Kreiranje Lace nakita zahtijeva tehničko znanje i postepeni process koji se u mnogome oslanja na kompjutersko modelovanje i prototype, nešto što je sasvim nesvojstveno tradicionalnoj izradi nakita.

Fotografije i video: Lace by Jenny Wu

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.