@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Nakit savršenog dizajna koji nastaje u Crnoj Gori!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

U posljednje vrijeme susrijećemo se sa porastom lokalnih brendova i stvaraoca nakita koji izgleda impresivno i nastaje u malim radionicama.  Većina ovog jedinstvenog nakita je dostupna u manjim specijalizovanim prodavnicama ili čak putem instagrama, a u budućnosti se nadamo da će mnogi od njih pristupiti izradi webshop-ova kako bi postali dostupni regionalnom i globalnom tržištu.

Od drvenih materijala, preko materijalizovanog metala i neobične primjene rajsferšlusa, u nastavku su naši omiljeni brendovi nakita koji nastaju u Crnoj Gori.

SINONIM

Nastao iz kuhinje troje mladih kreativaca – dvije arhitektice i grafičkog dizajnera, ovaj nakit oduševljava svojim koloritom i oblicima, ali i asimertijom koja predstavlja njihov prepoznatljiv koncept.

SANDA DESIGN

Ovaj brend se tek skoro pojavio na tržištu, ali je već postao prepoznatljiv po svojim upečtaljivim komadima nakita koji ostavljaju utisak na prvi pogled. Njihov nakit jedinstvenog dizajna je trenutno dostupan u Koka Concept Store, dok svi sa pažnjom isčekujemo dalji razvoj ovog brenda.

KATARINA ZLAJIĆ

Katarina već godinama zauzima mjesto najpoznatije dizajnerke nakita iz Crne Gore čiji nakit je prepoznatljiv u regionu i svijetu. Ona dizajnira nakit od rajfešlusa sa kamenjem zanimljivih kolorita i formi na koji niko ne može ostati ravnodušan. Njeni komadi izazvali su pozitivne reakcija u svijetu mode, pa je njen nakit krasio stranice brojnih modnih časopisa.

 

Fotografije: Sinonim – instagram, Katarina Zlajic – instagram, Sanda Design – Instagram

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.