@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Neobičan dizajn enterijera koji ostavlja bez daha

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Enterijerski studio iz Madrida Lorna de Santos je kreirao topografske enterijere za kuću u Madridu pod nazivom “Instalacija Topografije zadovoljstva” (originalni naziv “Installation Topographies of Pleasure”). Naime, radi se o enterijeru u prostoru od 22 m2 koji je dizajniran za ekskluzivnu izložbu dizajna enterijera pod nazivom Casa Decor 2020.

Glatke površine i uglovi, kao i namještaj jednostavnih formi i neutralnih tonova imali su za cilj da kreiraju jedno suptilno i minimalističko umjetničko iskustvo za posjetioce izložbe. Iz studija Lorna de Santos kažu da im je namjera bila da stvore estetsku paradigmu koja je bazirana na prirodnom kao povratku razumu i umjestnosti življenja. Prostor koji su kreirali odaje utisak zaustavljenog vremena u haosu 21. vijeka.

Jedna od najvažnih činjenica je da je enterijer kreiran tako da skrene pažnju na lokalne radionice u Španiji. Uprkos činjenici da sadrži brojne zanimljive elemente, otvor u zidu koji otkriva kamin je jedan od centralnih detalja koji ostavlja najsnažniji utisak.

Fotografija: Nacho Uribe Salazar; Projekat: Lorna de Santos

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.