@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Nova interpretacija tradicionalne hrvatske arhitekture

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Nevjerovatna rekonstrukcija izvorne kuće u Hrvatskoj jedna je od onih koje vam izlaze na instagram feed-u, a da ne vjerujete da zaista postoje (i to u vašem komšiluku).

Naime, hrvatski arhitekta Antonio Zaninovic, dizajner Lucien Rees Roberts i pejzažni arhitekta David Kelly udahnuli su sasvim novi život ruiniranoj kući iz 15. vijeka zadržavši njene tradicionalne obrise, a pri tome dodajući određene moderne elemente.

Arhitekta Antonio Zaninovic, koje je radio na projektu, živi i radi u Čileu, a dalekim je porijeklom iz Hrvatske, te je svojim osjećajem za kulturu i tradiciju zaista doprinio pretvaranju ruiniranog starog objekta u predivnu i potpuno funkcionalnu kuću za odmor protkanu starinskim elementima.

U glavnom objektu sada se nalaze kuhinja, trpezarija i dnevna soba koje se protežu na ukupno 107 m2  i imaju pogled na predivan vrt, kao i izlaz u dvorište.

Bazen, sa facinantnim pogledom na more i okolna ostrva, omeđenje kamenim blokovima koji su iz razdoblja splitske Dioklecijanove palate.

Naročito je interesantno da su dvije spavaće sobe, od 56 m2 i 40 m2, sa sopstvenim kupatilima i garderoberom, smještene u dvorišnim objektima. Jedan je nastao prenamjenom stare bistijerne, a drugi je dograđen u istom stilu, pa se do njih dolazi stazicama kroz vrt u kojem su pejzažne arhitekte iz studija Rees Roberts and Partners rasporedili razno bilje, poput agave, ruzmarina, lavande, bosiljka, nane i peršuna te brojne vrste cvijeća, među kojima irise, ruže, jasmin i bogumile, ali i stabla masline, naranče i limuna.

Fotografija: Scott Frances, izvor: Interior Design

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.