@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

I-AM-CHAN – nova zvijezda na modnoj sceni

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Zhi Chen je bivša inžinjerka iz Kine koja je napustila studije da bi ostvarila svoj san da postane dizajnerka, zbog čega je i otpočela studije na Londonskom koledžu modnog dizajna. Svoju strast ona danas jednako nalazi u umjetnosti i tehnološkim metodama nastanka odjeće. Njena kolekcija za jesen/zimu 2017 koja nas je impresionirala predstavlja njen završni studijski rad. Nedugo nakon diplomiranja osnovala je „i-am-chen“ brend u sklopu kojeg očekujemo da pratimo njene kreacije i dalji razvoj.

Prêt-à-porter kolekcija za jesen/zimu 2017 koja se zove „Igralište“ (orig. „Playground“) sastoji se u potpunosti od pletenih odjevnih predmeta – od šešira do džempera i jednostavnih suknji. Dizajnerka je bogatim bojama i šarama koje preovladavaju u njenoj razigranoj kolekciji željela da preispita „ozbiljne koncepte“ u modi. Njena inspiracija proizilazi iz umjetnosti, tačnije iz radova američkog vajara Aleksander Caleder-a za koje ona kaže da nekada izgledaju kao da su nastali iz dječije igre i predstavljaju predmete u kojima se dječije i umjetničko prožima.

Oslanjajući se na svoj estetski instinkt, Zhi Chen je definitivno stvorila vizuelno primamljivu kolekciju i redefinisala način na koji pletena odjeća nastaje.

Za pregled ostalih kombinacija iz njene kolekcije posjetite i njen sajt.

Fotografije: i-am-chen

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.