@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Novo ruho stare pošte u Belgiji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ove godine se u predivnom belgijskom gradu Gentu otvorio hotel „1898 The Post“. Ovaj dizajnerski hotel jako je specifičan najprije zbog činjenice da se nalazi u prostorijama stare zgrade pošte. Izgrađenu u periodu između 1898. i 1910. godine, ovu zgradu pošte je projektovao arhitekta Louis Cloquet u saradnji sa Stéphane Mortier za Svjetsku izložbu 1913. godine. Stilski se dominantno prepoznaju neo-gotski i neo-renesansni uticaji, dok impozantna sat kula visoka 52 metra daje poseban istorijski šmek ovom nevjerovatnom objektu.

Predivan pogled na sami centar Genta, restaurirani drveni elementi i suptilna rasvjeta čine enterijer hotela jako prijatnim. Uz preovlađujuće zemljane I tople tonove, cilj je bio da se svim gostima ovog hotela stvori udoban osjećaj doma. Osim za turiste koji žele da posjete ovaj istorijski grad, hotel 1898 The Post sadrži različite multifunkcionalne prostorije pogodne za poslovne posjete i sastanke.

Poseban dragulj hotela je i koktel bar “The Cobbler” čiji ambijent reflektuje starinsku atmosferu i nudi sjajne koktele u kojima se može uživati uz sjajan pogled na stari Gent.

Fotografije i video: 1898 The Post Hotel

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.