@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Prvi Starbucks u Italiji i zašto ga želimo posjetiti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Do skora je postojalo vrlo malo izgleda da će svjetski gigant u svijetu kafe proširiti svoj lanac i na Italiju. Razlog za ovo je postojeća kultura ispijanja kafe u ovoj zemlji koja nije imala sluha za trend koji donosi Starbucks. Postojao je opšti strah da će upravo ovaj brend narušiti postojeću tradiciju i navike lokalaca u pogledu ovog napitka.

Međutim, sa ciljem da samo obogati ponudu u postojećoj takozvanoj espresso kulturi, Howard Schultz i njegov tim su osmislili enterijer i izabrali lokaciju Starbucks-a u Milanu tako da stvore omaž toj kulturi i promovišu ono što lokalci smatraju svojom posebnom tradicijom. Smještena u istorijskoj zgradi pošte, ova treća u svijetu Starbucks pržiona i prodavnica otvorena u septembru ove godine ima elegantan i atraktivan enterijer i nosi elegantan i zvučan naziv Starbucks Reserve Roastery.

U epicentru ove Starbucks pržione nalazi se ogromno bronzano bure koje se periodično razvija i rotira dajući gostima jedinstvenu mogućnost da zavire u jednu od faza pečenja zrna kafe. Na ulaznom zidu ugravirana je priča o Starbucks-u, ali tako da bez mobilnih telefona izgleda kao obični zid, dok uz njegovo korišćenje, svi posjetioci mogu da iskuse proširenu realnost (AR) koja im daje pristup multimediji sa istorijom kompanije, naukom i umjetnošću kafe.

Na terasi Starbucks Reserve Rostery izrađenoj u izrazito evropskom stilu, gosti mogu da uživaju u širokoj ponudi kafa, koktela i hrane.

Neizbježno je zaključiti da je cjelokupni doživljaj osmišljen tako da i oni koji nisu ljubitelji kafe mogu uživati u ovom nesvakidašnjem prostoru. Iz Starbucks-a već najavljuju potencijalno širenje na tlu Italije i otvaranje još Starbucks kafea koji će ukazivati poštovanje italijanskoj kulturi uz neizbježan pečat brenda Starbucks.

Fotografije: Starbucks

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.