@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Savršen enterijer u zemljanim tonovima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Predivna vila pored mora na ostrvu Mikonos, čiji enterijer je dizajnirao arhitektonski studio Blok722 Architects, mjesto je za potpunu relaksaciju i odmor. Enterijer vile upravo obećava potpuno rasterećenje svojom jednostavnošću dizajna i dominantno neutralnim tonovima.

Uvažavajući lokaciju vile, ona je osmišljena tako da omogućava cjelodnevno uživanje i u njenoj unutrašnjosti i vanjskim površinama – na njenim terasama sa izuzetnim pogledom.

Redizajnom prethodnog enterijera izvršeno je ublažavanje njegovog cjelokupnog izgleda i dodavanje vanjskih prostora za odmor koji ranije nisu postojali. Grčka tradicija okupljanja za vrijeme obroka je bila insiracija za dodavanje velike trpezarije i dijela za objedovanje uz roštilj.

Namještaj u cjelosti, uključujući i detalje poput šara na tepisima, dizajniran je od strane Block722 Architects, dok su grčki mastori su izradili noćne stočiće i uzglavlja u glavnoj spavaćoj sobi. Predmeti od metala i stakla, poput velikih lustera u trpezariji, osmišljeni su kao kontrast neutralnim materijalima i zemljanim tonovima. Cjelokupan vanjski namještaj je izrađen na način da izdrži sve vremenske uslove koji su karakteristični za ostrvo Mikonos.

Fotografije: Yiorgos Kordakis – izvor: Design.visual

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.