@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

SuperHeraw – superheroj u svijetu zdravih slatkiša

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Naša ekipa je u više navrata pričala o pakovanjima nekih svjetskih brendova. Ono što smo za vas spremili je izuzetno inspirativna priča o zdravom slatkišu koji se proizvodi u Hrvatskoj i savršen je spoj zdravog i ukusnog, ali i sa druge strane modernog i kvalitetnog brendinga.

Već duže vrijeme pratimo razvoj SuperHeraw energetskih pločica. Od samog imena, do pakovanja i kreative koja prati brend, do samog kraja – proizvoda koji je ručno pravljen, bez glutena i rafinisanog šećera, veganski super food koji će zadovoljiti vaša čula.

Imali smo veliko zadovoljstvo da razgovaramo sa superheroinom koja stoji iza ovog projekta, Tijanom Božović Galjanić, koja nam je dočarala početke ove fenomenalne priče, kao i planove za budućnost.

Kako je nastala SUPER HERAW energetska pločica?

SuperHeraw je nastao u obiteljskoj kuhinji, ali sam brzo shvatila da je ovakav proizvod itekako dobrodošao na tržištu. Kao majka dvoje djece i supruga bivšeg profesionalnog sportaša i pasioniranog bicikliste, tražila sam zdravi snack koji će djeca rado pojesti za doručak ili kao zdravi desert, a suprug staviti u auto za poslovna putovanja ili u biciklističku jaknu. Oduvijek sam voljela eksperimentirati u kuhinji pa sam iz zadovoljstva još kao gimnazijaka preuzela veći dio kuhanja za obitelj.

Kad sam poslala mama, sin Luca je u svojoj drugoj godini razvio određene intoleracije na hranu koje su se manifestirale osipom i ekcemima na koži pa sam išla korak dalje u kuhanju. U kući nije bilo industrijski proizvedene hrane, sve sam sama pripremala, od kruha, marmeladi, zdravih namaza, keksića do energetskih kuglica i pločica. Intolerancija je bila odgovor organizma na prehrambene aditive, bojila i ostale umjetne sastojke koje niti jedan organizam ne može probaviti. Srećom je rano naučio disciplinu pa je odbijao namirnice za koje je znao da mu čine loše. Luca je bio glavni degustator pločica, djeca su uvijek najbolji kritičari.

Suprug je bio velika podrška te me zajedno sa ocem ohrabrio da krenem u nove poslovne vode. Kao bivši profesionalni sportaš je imao prilike probati brojne gelove, pločice i energetske napitke te je bio oduševljen učinkom i okusom tako nadasve jednostavnog i prirodnog proizvoda. Nakon rođenja naše kćerke Eve sam se odlučila na stvaranje vlastitog brenda koji je okrunjen imenom SuperHeraw.

Koji su bili najveći izazovi u proizvodnji na samom početku?

Strast i ljubav prema ovom poslu nadilaze prepreke. Znala sam da imamo odličan proizvod u rukama pa sam htjela da se na tržištu diferencira dizajnom i ambalažom.  Suradnja sa dizajnericom Veronikom Uravić Čolak, koja potpisuje identitet proizvoda Superheraw,  je bila fenomenalna. Kliknule smo na prvu jer Veronika apsolutno predana projektu i klijentu, koretna, nadizali zahtjeve posla, a pritom jedna od najboljih dizajnera u Hrvatskoj.

Kako ste izabrali ukuse i koji su bestselleri?

Recepti za pločice su ostali gotovo identični onima koje sam radila za svoje ukućane i prijatelje, samo smo odabrali naša 4 favorita. Okus je zapravo bolji  sada nego na samim počecima zbog velikog truda da se nabave premium sastojci iz cijelog svijeta. Neprestalno radimo na kvaliteti pa smo tako nedavno otkrili novi izvor eko vanilije zbog koje će pločice koje ju sadrže “Superfood Tiramisu” i “Coconut&Hemp seed” biti apsolutno neodoljive!

Sva se četri okusa prodaju podjednako dobro, ali je uspjeh “Apple pie” okusa fantastičan, izgleda da je postao favorit. Mnogi kupci kažu da ima okus prave pite od jabuka, a jedu je bez grižnje savjesti.

Nedavno je Reedesign Studio osvojio Red Dot Award za najbolji dizajn pakovanja. Kako je taj događaj uticao na pozicioniranje Super Heraw-a na tržištu Evrope?

Red Dot je svojevrsni Oscar u svijetu dizajna te smo iznimno ponosni na osvojenu nagradu. Biti izabran u oštroj konkurenciji svjetskih razmjera od strane renomiranih stručnjaka dizajna je poseban osjećaj i veliko priznanje.  Prvi smo koji smo na tržište upakirali pločicu u kutiju što ju definitivno izdvaja iz mase. Pločice su napravljene od 100% organskih sastojaka, ali smo izbjegli upotrebu uobičajenih boja kojima pribjegavaju proizvođači eko proizvoda. Superheraw je morao imati snažne upečatljive boje poput svih superjunaka.

Proizvod je na policama specijaliziranih dućana zdrave hrane nešto više od godinu dana, jako smo zadovoljni postignutim rezultatima, kupci se vraćaju, narudžbe se ponavljaju.

Gdje sve možemo pronaći i kupiti vaše pločice?

Superheraw se može kupiti diljem Hrvatske u specijaliziranim trgovinama zdrave i organski uzgojene hrane, odabranim ljekarnama i online shopovima. Dostupni smo na više prodajnih mjesta u Sloveniji, Finskoj i Velikoj Britaniji.

Koji su Vaši planovi za period pred nama? Da li su to novi ukusi ili pak nova tržišta?

Novi okusi, nove kategorije proizvoda i nova tržišta 🙂

Već dugo radimo na novim okusima pa bih do proljeća pokušali na tržište plasirati još četri pločice. Paralelno radimo na drugom projektu razvoja pločica za partnere pa će proizvodi naše firme pod drugim brandom biti plasirane već u veljači na Biofachu, najvećem ekološkom sajmu u Europi koji se održava u njemačkom Nunbergu.

Ekipa Inspiriši me je uživala u razgovoru sa Tijanom i uveliko se radujemo nastavku SuperHeraw priče. 🙂

Fotografije: SuperHeraw / Tijana Božović Galjanić

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.