@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&display=swap&subset=latin-ext');

Zabačen svetionik u Švedskoj postao je hotel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Predivni poznati svetionik “Pater Noster” na švedskom zabačenom ostrvu Hamneskar sada je postao novi hotel sa nevjerovatnom otvorenošću ka moru. Naime, švedska dizanerska agencija Stylt je pretvorila dom svetioničara na stjenovitom ostrvu u hotel koji objedinjuje švedski nautički šarm i divlje okruženje.

Ostrvo Hamneskar, na kome se lome talasi i susrijeću morske struje, nalazi se uz zapadnu obalu Švedske i nekada je bilo naseljeno malom zajednicom koja je radila na svetioniku. Crveni svetionik Pater Noster je izgrađen 1868. godine i od tada navodi pomorce ovim burnim i opasnim vodama.

U unutrašnjosti novog hotela, dizajnerski studio Stylt je uključio rustične i pomorske detalje, ali i uveo bogati tradicionalni namještaj i tamnije predmete koji su inspirisane vodama koje okružuju ostrvo.

Gosti do ovog ostrva mogu doći čamcem iz Marstranda ili Getenburga. Kao zabavu tokom boravka na ostrvu, domaćini gostima organizuju pecanje i zajedničko kuvanje ulova, jedrenje, vožnju kajaka, ronjenje, časove kuvanja i meditaciju u svetioniku.

Pater Noster ima 9 dvokrevetnih soba i jedan vanjski prostor za spavanje na litici, a gostima se, između ostalog, nudi morska hrana i riblja jela od ulova iz okoline ostrva.

Izvor: The Spaces; Fotografije: Henrik Trygg, Erik Nissen Johansen

(C) 2020 Inspiriši.me - Sva prava zadržana. Projekat podržao Studio 081.